Syöpäpotilaiden ja läheisten neuvonta

Keski-Suomen Syöpäyhdistyksen neuvontahoitajilta saat tietoa syövästä, tukea ja neuvontaa.

Meiltä saat tietoa myös yhdistyksemme muista palveluista sekä muiden syöpäjärjestöiden tarjoamasta tuesta. Voit keskustella sairauden tuomasta uudesta elämäntilanteesta ja sairauteen liittyvistä asioista syöpään erikoistuneiden hoitajiemme kanssa.

Ota yhteyttä olitpa sitten sairastunut, läheinen tai kuka tahansa, jota syöpään liittyvät kysymykset huolestuttavat. Annamme neuvontaa vastaanotolla, puhelimitse ja sähköpostilla.

Voit tulla ajanvarauksella vastaanotollemme Jyväskylän toimitiloillemme. Hoitajamme pitävät vastaanottoa myös terveyskeskuksissa eri puolilla Keski-Suomea. Tarkemmat ajat alla.

Keuruu: 14.9. ja 9.11.

Viitasaari: 15.9. ja 5.11.

Jämsä: 17.9. ja 19.11.

Äänekoski: 1.9. ja 3.11.

Joutsa: 2.9. ja 11.11.

Saarijärvi: 16.9. ja 10.11

Palvelut ovat maksuttomia. Hoitajiamme sitoo vaitiolovelvollisuus.

Neuvonnassa

• syöpään sairastuneet ja läheiset voivat keskustella hoitajamme kanssa vaikeistakin aiheista
  • tarjoamme tietoa syövästä, kuntoutuksesta sekä muista sairastunutta ja läheistä askarruttavista sairauteen liittyvistä asioista
  • opastamme terveyteen liittyvissä asioissa mm. rintojen tarkkailussa.

Ota yhteyttä neuvontahoitajiin

Neuvontahoitaja Riitta-Liisa Sallinen p. 050 3467 170, riitta-liisa.sallinen@kessy.fi

Neuvontahoitaja Sirpa Tuomainen p. 050 3529 117  sirpa.tuomainen@kessy.fi

Vs. neuvontahoitaja Elina Laiho-Logrén p. 050 5914 180 elina.laiho-logren@kessy.fi

Käynnit Keskussairaalassa, Sädesairaalassa ja Kyllössä

Syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja on tavattavissa keskustelua ja neuvontaa varten seuraavasti:

• Syöpäosastolla ja Hoitokeskuksessa kuukausittain.
  • Kyllön osastolla 5 tarvittaessa.

Neuvontapalvelun toimintaperiaatteet

• Hoitajamme vastaavat syöpään liittyviin yleisluontoisiin kysymyksiin.
  • Neuvonta on luottamuksellista: hoitajia sitoo vaitiolovelvollisuus.
  • Neuvontapalvelussa ei synny hoitosuhdetta, joten siihen ei sovelleta lakia potilaan asemasta ja oikeuksista.
  • Neuvontapalvelu ei korvaa lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattihenkilön antamaa neuvontaa, tutkimusta tai hoitoa.
  • Huomioithan, ettei neuvontapalvelun hoitajilla ole käytössään aiempia terveystietojasi. Heidän antamansa vastaukset perustuvat kertomiisi terveystietoihin

Neuvontatoiminnan asiakasrekisterin tietosuojaseloste

Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelu

Myös Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelu Kaikki syovästä-sivustolla auttaa sairastuneita, heidän läheisiään ja muita syövästä huolestuneita.

Etuusneuvonta

Syöpä voi tuoda mukanaan kysymyksiä ja huolta toimeentulosta, korvauksista ja erilaisista maksuista. Jos toimeentulo, sosiaalietuudet tai potilaan oikeudet herättävät kysymyksiä, ota yhteyttä Syöpäjärjestöjen valtakunnalliseen etuusneuvontaan Kaikki Syövästä-sivustolle .

Potilaan polku

Jokaisen syöpään sairastuneen tilanne on yksilöllinen, mutta sairauden vaiheet ja potilaan tarpeet ovat samankaltaisia. Potilaan polku on työkalu, jonka avulla saat yleiskuvan potilaan matkasta.

Potilaan polku kuvaa sairastuneen matkaa aina diagnoosista, hoitoihin ja parantumiseen sekä tarvittaessa saattohoitoon saakka. Tänä päivänä yhä useamman potilaan polku päättyy onneksi toipumiseen ja seurantaan.

Kulje potilaan polku Kaikki syövästä-sivustolla

Rintasyöpäpotilaan hoitopolku

Täältä löydät tietoa rintasyövästä, sen hoidosta ja seurannasta. Hoitopolkuun on kuvattu yleisin hoidonkulku KSSHP:ssä.

Kulje rintasyöpäpotilaan hoitopolku Kaikki syövästä-sivustolla