Siirry suoraan sisältöön

Mikä on Vahvistu syöpädiagnoosin jälkeen -tapahtuma?

Tämä kutsu on sinulle, jolle on jossain elämäsi vaiheessa diagnosoitu syöpä. Voi olla, että olet sairauden kanssa ohittamassa hoitovaiheen tai olet jo sairautesi kääntänyt voitoksi. Tule kokemaan ikimuistoinen hetki ihastuttavassa Edessalon saaressa Päijänteellä – luonnonkauniissa ja historiallisessa ympäristössä.

Tarjolla on ainutkertainen mahdollisuus viettää pari virkistävää ja kuntouttavaa päivää samanhenkisten ihmisten kanssa ja nauttia luonnon vaikuttavuudesta, ohjelman tuottamista oivalluksista sekä hetkistä itsesi kanssa. Pilottiryhmäläiset syksyllä 2019 olivat haltioissaan viikonlopun kokemuksistaan.

Edessalon tila

Edessalon saaressa sijaitsee 1800-luvulta peräisin oleva päärakennus pihapiireineen. Saareen on noin 20 minuutin venematka.

Edessaloon on juuri valmistunut viihtyisiä, maanläheisiä kahden hengen yöpymistiloja niin päärakennukseen kuin piha-aittaankin. Päärakennuksesta löytyvät myös yhteiset wc-, peseytymis- ja saunatilat.

Tapahtumien järjestäjä

Tapahtumien järjestäjänä toimii vuonna 2011 perustettu Tellervo Edessalon säätiö, jonka tarkoituksena on Tellervo Edessalon testamentin toteuttamiseksi mm. edistää ja järjestää syöpäpotilaiden kuntoutus- ja virkistystoimintaa Edessalon tilalla. Säätiö vastaa kaikista näiden tapahtumien kuluista pois lukien matkakulusi kotipaikkakunnaltasi Jämsään kokoontumispaikalle ja sieltä takaisin kotiin.

Yleistä järjestelyistä

Valitut osallistujat matkaavat yhteiskuljetuksella Jämsän keskustasta veneen lähtöpaikkaan, venematkan saareen ja takaisin sekä paluumatkan lähtöpaikkaan. Sinun tehtäväksesi jää saapua yhteiseen kokoontumispaikkaan Jämsän keskustaan sovittuun ajankohtaan mennessä.

Torstain ryhmän lähtö tapahtuu kello 17, ja paluu on lauantaina noin kello 10. Lauantairyhmän lähtö tapahtuu Jämsän keskustasta kello 9, ja paluu on sunnuntaina noin kello 16.30 samaan paikkaan.

Tapahtuman aikana saat aamupalan, lounaan, illallisen ja iltapalan ohjelman mukaisesti. Virvokkeita voi nauttia oman tarpeen mukaan.

Majoittautuminen tapahtuu jaetuissa kahden hengen makuutiloissa turvavälit huomioiden.

Huomioithan, että sinua ei osallistujana ole vakuutettu tapahtuman aikana järjestäjän toimesta.

Mitä tarvitset mukaan?

Ota mukaasi:

 • avointa mieltä,
 • reipasta retkeilymeininkiä,
 • ystävällisyyttä kanssamatkaajia kohtaan,
 • mahdollisuuden antamista itselle ja toisille omiin oivalluksiin sekä
 • matkalaukkuun
 • rennot ja mukavat vaatteet sekä sisätiloihin että ulos säänmukaisesti,
 • sisäkengät/tossut/villasukat,
 • uimavarusteet halutessasi,
 • henkilökohtaiset hygieniatuotteet sekä lääkkeet,
 • pyyhkeen ja liinavaatteet: lakana, pussilakana ja tyynyliina.

Osallistumisen rajoitteet

Tapahtumaan voit tulla juuri sellaisena kuin olet, ilman hienostelua tai laittautumista: olemme luonnon lapsia luonnon keskellä.

Edessalon maasto on kuitenkin hieman vaikeakulkuista. Se nousee kuin luontopolku rannasta ylös päärakennukselle. Osa makuutiloista on yläkerrassa, joten tämä asettaa hieman haasteita liikkumiseen. Kohteessa ei pysty käyttämään esim. kävelytukia tai muita vastaavia apuvälineitä. Järjestäjän taholta ei ole myöskään mahdollista toteuttaa henkilökohtaista avustamista paikan päällä.

Koska kohde sijaitsee saaressa, lähimpään sairaalaan on hätätilanteessa sekä vesi- että maanteitse kuljettavaa matkaa. Mikäli siis terveydentilasi vaatii akuuttia hoitoa tai tälle on vaara olemassa, tapahtuma ei ehkä vielä tässä vaiheessa sovellu sinulle.

Otathan nämä ja koronan sairaudellesi asettamat rajoitteet huomioon arvioidessasi omaa osallistumistasi tapahtumaan.

Ohjelmasta

Tapahtumien ohjelma on suunniteltu niin, että sekä yhden että kahden yön vaihtoehdoissa sisältö on sama. Se vain jakautuu eri ajankohtiin.

Ohjatuissa osuuksissa hyödynnetään tutkittuja ratkaisukeskeisiä ja positiivisen psykologian menetelmiä, joiden tavoitteena on siirtää sairastuneen tai kuntoutujan ajatus-, tunne- ja toimintamaailmaa kohti myönteistä. Ohjelma voimaannuttaa sinua omista lähtökohdistasi suuntaamaan elämääsi omien toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti.

Ohjelma ei vaadi sinulta ennakko-osaamista, vaan kaikki tapahtuu ohjatusti ja vapaaehtoisuuteen perustuen. Kyse ei ole mistään terapiasta, vaan diagnoosin jälkeen eteenpäin suuntautuvasta kuntouttavasta toiminnasta, jossa saat itsellesi työkaluja omaan elämään ja oman hyvinvoinnin parantamiseen.

Virkistäytymisosiot sisältävät mm. luonnosta nauttimista, saunomista, uimista, makkaranpaistoa iltanuotiolla sekä verkostoitumista ja kokemusten jakamista yhdessä toisten osallistujien kanssa.

Syksyn 2019 pilottiryhmäläisten kokemuksia

Tapahtuma pilotoitiin elokuussa 2019 viiden syöpädiagnoosin saaneen henkilön kanssa, joista osa oli hoitovaiheessa olevia. Osallistujat antoivat seuraavaa palautetta tapahtumasta:

 • ympäristö on täydellinen, luonto tärkeä osa kokonaisuutta
 • viikonlopun sisältö on ollut antoisa ja joustava, soveltuu hyvin eri ikäryhmille
 • viikonlopusta on saanut vertaistukea
 • ohjelma on ollut voimaannuttava, vetäjä innostava, asiansa takana seisova sekä helposti lähestyttävä
 • viikonlopussa on ollut lämmin ja turvallinen ilmapiiri

Osallistujat antoivat itse ohjatusta sisällöstä arvosanan 4,8 /5 ja kaikki suosittelivat sisältöä. Ohjelmaa pidettiin miellyttävänä kokemuksena, josta sai itselleen oivalluksia, selkeitä esimerkkejä ja neuvoja. Asiat oli mielenkiintoisesti esitetty ja rakennettu. Kaiken kaikkiaan todettiin, että ”kaikilla syöpädiagnoosin saaneilla pitäisi olla mahdollisuus tällaiseen kokemukseen”.

Kiinnostuitko?

Mahtavaa! Ilmoittaudu tapahtumaan heti niin varmistat mukaan pääsyn!