Siirry suoraan sisältöön

Kurssit ja ohjaus

Syöpäjärjestöt järjestävät Veikkauksen tukemana syöpään sairastunteille ja heidän läheisilleen kuntoutumista tukevia kursseja eri puolilla Suomea. Syöpäjärjestöjen tarjoama kuntoutus on kurssimuotoista, joka täydentää julkisia kuntoutuspalveluita. Kuntoutus tukee syöpään sairastuneen toimintakykyä sairauden aikana ja sairaudesta toipuessa. Saat tietoa ja ohjausta juuri sinulle sopivasta syöpäkuntoutuksesta yhdistyksestämme. Keski-Suomessa kursseja järjestää Keski-Suomen Syöpäyhdistys Laukaan Peurungassa.

Ohjaus syöpäkuntoutukseen

Kuntoutus on tavoitteellista toimintaa, jolla tavoitellaan hyvää elämää syövästä huolimatta. Kuntoutukseen ohjaus, kuten itse kuntoutuskin, on aina maksutonta. Siihen on oikeutettu jokainen sairastunut iästä, sairaudesta ja asuinpaikasta riippumatta. Kuntoutuksen ohjaus auttaa löytämään helpommin juuri Sinun kuntoutumistasi edistävät palvelut (esim. Kelan ja Syöpäjärjestöjen sopeutumisvalmennus kurssitoiminta, vertaistukiryhmät, oman kotipaikkakunnan tukipalvelut).

Varaa aika ohjaukseen

Keski-Suomen syöpäyhdistys p. 014 3330 220, syopayhdistys@kessy.fi

Neuvontahoitaja Riitta-Liisa Sallinen p. 050 3467 170, riitta-liisa.sallinen@kessy.fi

Voit selailla koko vuoden kursseja kurssioppaasta: Syöpäjärjestöjen kurssiopas 2023 (pdf)

Keski-Suomen Syöpäyhdistyksen kurssit  2023 Veikkauksen logo

Elämässä eteenpäin- kurssi 22.-26.5.2023 Peurungan kuntoutuskeskus, Peurungantie 85, Laukaa. Hakuaika päättyy 22.4.2023.

Kurssi on tarkoitettu pitkäaikaista tai levinnyttä syöpää sairastaville miehille ja naisille, jotka elävät sairauden kanssa hoitoja saaden.

Kurssi on maanataista perjantaihin kestävä laitoskurssi. Vastaavana ohjaajana toimii syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja. Kurssilla on mukana myös monialainen joukko muita asiantuntijoita, kuten psykologi, ravitsemusterapeutti ja onkologi.

Kurssin tavoitteena on vahvistaa fyysisiä ja henkisiä voimavaroja ja tunnistaa asioita, jotka auttavat elämään hyvää elämää syövästä huolimatta. Samassa tilanteessa olevilta muilta kurssilaisilta on mahdollisuus saada vertaistukea ja ammattilaisilta tietoa sekä parantumattomaan syöpään liittyen että palliatiivisesta hoidosta.

Kurssilla työskennellään itsenäisesti ja ryhmässä, keskustellaan asiantuntijoiden kanssa, rentoudutaan ja liikutaan monipuolisesti sisätiloissa ja luonnossa.

Kurssi on Veikkauksen tuotoilla tuettu ja siten osallistujille maksuton. Osallistuja määrä on maksimissaan 12 henkilöä. Valinta kurssille toteutetaan hakemuksen ja tarvittaessa henkilökohtaisen haastattelun perusteella.

Hyvinvoinnin avaimet-kurssi 4.-8.9.2023, Peurungan kuntoutuskeskus, Peurungantie 85, Laukaa. Hakuaika päättyy 4.8.2023.

Kurssi on tarkoitettu eläkeikäisille syöpään sairastuneille, joilla sairastumisesta on kulunut enintään viisi vuotta, tai sairaus on uusiutunut. Kurssille voi hakea mitä tahansa syöpäsairaustyyppiä sairastavat miehet ja naiset.

Kurssi on maanantaista perjantaihin kestävä laitoskuntoutuskurssi. Vastaavana ohjaajana toimii syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja. Lisäksi kurssilla on mukana monialainen joukko erityistyöntekijöitä, kuten psykologi, ravitsemusterapeutti ja onkologi.

Kurssin tavoitteena on löytää keinoja kohdata muuttunut elämäntilanne, vahvistaa tunnetta siitä, että omaan hyvinvointiin voi vaikuttaa ja hyvää elämää on mahdollista elää syövästä huolimatta. Kurssi tarjoaa vertaistukea samassa tilanteessa olevilta muilta kurssilaisilta ja syöpään liittyvää tietoa ammattilaisilta.

Kurssilla työskennellään itsenäisesti ja ryhmässä, keskustellaan asiantuntijoiden kanssa, rentoudutaan ja liikutaan monipuolisesti sisätiloissa ja luonnossa.

Kurssi on Veikkauksen tuotoilla tuettu ja siten osallistujille maksuton. Osallistuja määrä on maksimissaan 12 henkilöä. Valinta kurssille toteutetaan hakemuksen ja tarvittaessa henkilökohtaisen haastattelun perusteella.

Liikunnallinen avokurssi syöpään sairastuneille 4.4.-16.5.2023.Seitsemän tapaamiskertaa tiistai-iltaisin Keski-Suomen Syöpäyhdistyksen tiloissa, Viitaniemessä Gradian tiloissa sekä Laajavuoren Kylpylähotellissa. Lisäksi Seurantatapaaminen Ladun Majalla 13.6.2023. Kurssin hakuaika päättyy 5.3.2023.

Kurssi on tarkoitettu syöpähoitojen jälkeisen kuntoutumisen tueksi kaiken ikäisille miehille ja naisille. Ensisijalla ovat kuntoutujat, joiden sairastumisesta on alle kaksi vuotta aikaa, ja joiden syöpähoidot ovat päättymässä tai päättyneet.

Kurssilla kannustetaan terveyttä edistävään elämäntapaan ja kokeillaan yhdessä monipuolisesti eri liikuntalajeja, jotka ovat sovellettavissa eri ikäisille ja kuntoisille. Kurssiohjelmassa on mm. lihaskuntoharjoittelua oman kehon painolla ja kuminauhalla, lempeää venyttelyä ja kehonhuoltoa, sekä lavista. Kurssi tarjoaa myös vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevilta muilta kurssilaisilta.

Kurssin ohjaajina toimivat fysioterapeutti, tanssinopettaja, yhdistyksen neuvontahoitaja ja fysioterapiaopiskelija.

Kurssi on Veikkauksen tuotoilla tuettu ja siten osallistujille maksuton. Osallistujamäärä on maksimissaan 10 henkilöä. Valinta kurssille toteutetaan hakemuksen ja tarvittaessa henkilökohtaisen haastattelun perusteella.

Lynchin syndrooman kantajien yksilökurssi Suomen Suolistosyöpäyhdistyksen Colores ry:n kanssa marraskuussa.

Kursseille voi hakea tästä verkkohakulomakkeella tai täyttämällä tulostettavan hakemuslomakkeen hakemuslomake syöpäpotilaiden kurssille (pdf)

Hakulomake Keski-Suomen Syöpäyhdistyksen järjestämille kursseille palautetaan osoitteeseen syopayhdistys(at)kessy.fi tai osoitteeseen Keski-Suomen Syöpäyhdistys ry, Kilpisenkatu 5 B 9, 40100 Jyväskylä

Lisätietoa

Syöpäjärjestöjen kurssiopas 2023 (pdf)
Katso kurssitarjontaa Kaikki syövästä-sivustolta

Kelan kurssit

Kelan kursseille haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella (Kela KU132). Liitteeksi tarvitaan lääkärin kirjoittama B-lausunto tai kuntoutussuunnitelma. Hakulomakkeet toimitetaan viimeistään kuusi viikkoa ennen kurssin alkua Kelan toimistoon, joka tekee päätöksen.

Katso Kelan kurssitarjonta Kelan-sivustolta
Katso syöpää sairastavien sopeutumisvalmennuskurssit Kelan-sivustolta
Hakemuslomake KU132 (pdf)

Lomakkeen saat myös yhdistyksen toimistosta tai sairaalan sosiaalityöntekijältä.

Sopeutumisvalmennustoiminnan asiakasrekisterin tietosuojaseloste (pdf)
Suostumukseesi perustuva henkilötietojesi käsittely sopeutumisvalmennuskurssien yhteydessä (pdf)