Siirry suoraan sisältöön

Eroon nikotiinista – maksuton etävalmennusryhmä käynnistyy

Kaipaatko tukea nikotiinista vieroittautumiseen? Tule mukaan huhtikuussa alkavaan maksuttomaan Eroon nikotiinista -etävalmennusryhmään!

Etävalmennusryhmä on tarkoitettu keskisuomalaisille, jotka haluavat lopettaa nikotiinituotteiden (tupakka, nuuska, sähkösavukkeet) käytön.
Valmennusryhmän järjestävät Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma ja Sairaala Novan keuhkosairauksien yksikkö.

– Ryhmässä käydään läpi esimerkiksi nikotiinituotteiden käyttöön liittyviä tottumuksia ja riippuvuutta sekä lopettamista tukevia asioita. Lisäksi käsitellään vieroitusoireisiin ja erilaisiin huoliin sekä itsepetokseen liittyviä asioita. Ryhmässä on mukana kokemusasiantuntija ja tapaamisissa varataan aikaa yhteiselle keskustelulle ja vertaistuelle, kertovat ryhmän ohjaajat elämäntapaohjaaja Jenni Määttä ja kliinisesti erikoistunut sairaanhoitaja Jaana Kainulainen Keski-Suomen hyvinvointialueelta.

Etävalmennusryhmä toteutetaan 28 päivää ilman® -tukimuodon periaatteiden mukaisesti. Ryhmä kokoontuu Teams-etäyhteydellä viisi kertaa peräkkäisinä viikkoina ja tavoitteena on, että ryhmään osallistujat saavat jakson aikana riittävän tuen nikotiinista vieroittautumiseen.

Aikataulu ja ilmoittautuminen

Etävalmennusryhmän ensimmäinen tapaaminen on tiistaina 18.4. klo 16.00–17.30 ja tapaamiset jatkuvat tunnin mittaisina joka tiistai 16.5. saakka.

Ilmoittaudu Eroon nikotiinista -etävalmennusryhmään verkkolomakkeella 12.4. mennessä. Myös sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaiset ja järjestöt voivat ohjata asiakkaita ryhmään saman ilmoittautumislomakkeen kautta.

Eroon nikotiinista -etävalmennusryhmä on osa Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman palveluketjujen kehittämistä, jonka tavoitteena on vahvistaa muun muassa tarjolla olevaa tukea elämäntapamuutoksiin sekä lisätä asukkaiden arjen hyvinvointia.

Lisätietoja:

  • Mari Rantamäki, projektipäällikkö, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 311 8609, mari.e.rantamaki(at)hyvaks.fi
  • Miina-Maria Kivelä, projektityöntekijä, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 454 7873, miina-maria.kivela(at)hyvaks.fi

Lisätietoja Keski-Suomen hyvinvointialueen sivuilta