Siirry suoraan sisältöön

Haluaako hallitus syöpäsairaat päivystyksiin?

Hallituksen kehysriihessä kaavaillaan sosiaali- ja terveysjärjestöjen toimintaan ennakoimattomia ja poikkeuksellisen suuria säästöjä jo ensi vuodesta alkaen. 

Sotejärjestöjen avustuksiin kaavailtu mittava ja hätäisesti valmisteltu leikkaus on hallitukselta hölmöläisen peiton jatkamista, toteaa 12 alueellista syöpäyhdistystä ja viittä potilasjärjestöä edustava Syöpäjärjestö. Suomessa sairastuu syöpään yli 36 000 ihmistä vuosittain. Kaavailtu leikkaus olisi leikkaus juuri niistä palveluista, joita hyvinvointialueet eivät tälläkään hetkellä pysty heille tarjoamaan riittävästi.

– Syöpäjärjestöt toteuttaa sitä toimintaa, mitä syöpään sairastuneet ja heidän läheisensä tarvitsevat, ja juuri sitä toimintaa meiltä odottavat myös jo entuudestaan resurssipulasta kärsivät ammattilaiset. Jos Syöpäjärjestöjen tuen piirissä tällä hetkellä olevat kymmenet tuhannet sairastuneet ja läheiset jäävät ilman tukea, on odotettavissa valtava lisäpaine jo entuudestaan ruuhkaisiin palveluihin ja päivystyksiin, Syöpäjärjestöjen pääsihteeri Juha-Pekka Turunen arvioi.

Lue koko teksti Syöpäjärjestöjen sivuilta