Siirry suoraan sisältöön

Haluatko toimia tukihenkilönä syöpään sairastuneelle tai hänen omaiselleen?

Tukihenkilöt ovat sairastuneiden tai heidän läheistensä tukena toimivia koulutettuja vapaaehtoisia. Syksyn kolmipäiväisen koulutuksen haku on nyt käynnissä.

Tukihenkilönä voi toimia henkilö, jolla on aito kiinnostus ja halua auttaa. Tukihenkilön elämässä on tilaa ja aikaa toisen ihmisen tukemiseen. Tukihenkilökoulutus antaa valmiuksia tukihenkilönä toimimiseen: vertaistukihenkilönä ja/tai saattohoidon tukihenkilönä.

Tukihenkilöitä on monenlaisia:

  • Vertaistukihenkilöt ovat itse syövän sairastaneita. Heillä on tietoa ja kokemusta siitä, millaista on elää syövän kanssa.
  • Osa vertaistukihenkilöistä on tukenut syöpää sairastanutta perheenjäsentään tai omaistaan. He voivat koulutuksen turvin toimia syöpää sairastavan läheisen tai koko perheen tukena.
  • Saattohoidon tukihenkilöillä ei yleensä ole omaa syöpäsairautta taustalla.
  • Osa tukihenkilöistä kohtaa tuettaviaan kasvokkain, osa puhelimitse tai verkkosovelluksen kautta. Osa tukihenkilöistä käy tuettavan kotona, osa tapaa häntä kaupungilla ja osa sairaalassa tai osastolla.

Jos vapaaehtoistyö syöpään sairastuneen rinnalla kiinnostaa, ota yhteyttä saadaksesi lisää tietoa. Yhteydenotto ei vielä velvoita mihinkään.

Elina Laiho-Logrén, neuvontahoitaja, elina.laiho-logren@kessy.fi, p. 050 5914 180