Siirry suoraan sisältöön

Kyselytutkimus: Syöpään sairastuneiden näkemykset lääkehoidostaan

Yliopiston Apteekki ja Suomen Syöpäpotilaat ry tutkivat yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa syöpään sairastuneiden näkemyksiä ja kokemuksia lääkehoidostaan.

Toivomme sinun osallistuvan tutkimukseemme vastaamalla tähän kyselyyn, jos sinulla on todettu syöpäsairaus ja käytät tai olet käyttänyt viimeisen 12 kuukauden aikana sen hoitoon jotain lääkärin määräämää lääkettä (tai olet saanut sitä sairaalassa viimeisen 12 kuukauden aikana).

Kysymykset koskevat syöpäsairauden hoitoon käyttämiäsi varsinaisia syöpälääkkeitä ja ns. tukihoitoja. Tukihoidot lievittävät syövän tai sen hoitojen aiheuttamia oireita (esim. pahoinvointilääke solunsalpaajahoidon aikana tai kipulääke syöpäkipuun tai leikkauksen jälkeen). Useat kysymykset koskevat lääkkeitä, joita olet saanut sairaalassa tai hakenut avoterveydenhuollon apteekista. Lue kysymykset kuitenkin tarkasti, koska osa niistä koskee vain apteekeista haettuja lääkkeitä.

Kysely sisältää kysymyksiä yleisesti syöpälääkehoitosi merkityksestä sinulle sekä kysymyksiä apteekeissa tehtävästä lääkevaihdosta ja uusista ns. biologisista lääkkeistä. Pyydämme sinua vastaamaan kaikkiin kysymyksiin parhaan näkemyksesi mukaan, vaikka osa niistä ei koskisi sinua tai niissä olisi itsellesi vieraita asioita tai termejä (esimerkiksi biologinen lääke).

Kysely on vain aikuisille (18 vuotta täyttäneille). Vastaaminen on vapaaehtoista, tapahtuu nimettömästi, ja vastauksia käsitellään luottamuksellisesti. Älä ilmoita kyselyn avoimissa kentissä henkilötietojasi! Tutkimuksen tilastollisia tuloksia hyödynnetään tieteellisen tutkimuksen tekemiseen, syövän lääkehoitoa edistävässä koulutuksessa sekä Suomen Syöpäpotilaat ry:n vaikuttamis- ja kehittämistyössä ja viestinnässä.

Viimeinen vastauspäivä on sunnuntai 19.12.2021. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 15–30 minuuttia. Suosittelemme vastaamaan kyselyyn rauhallisena hetkenä. Vastaaminen onnistuu parhaiten pöytä- tai kannettavalla tietokoneella. Kännykällä tai muulla mobiililaitteella vastattaessa kannattaa asettaa näyttö vaaka-asentoon. Vastaaminen tulee tehdä kerralla (et voi palata jatkamaan vastaamista selaimen sulkemisen jälkeen).

Vastaa kyselyyn linkin kautta tai käytä QR-koodia:

 

Kyselystä kerrotaan Yliopiston Apteekin ja Suomen Syöpäpotilaat ry:n viestinnässä (mm. uutiskirjeessä ja somekanavissa). Lisätietoja verkkouutisessa

Lämmin kiitos osallistumisesta tutkimukseemme!

Ystävällisin terveisin,

YLIOPISTON APTEEKKI
Kari Linden, tutkimuspäällikkö

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT RY
Emma Andersson, erityisasiantuntija

HELSINGIN YLIOPISTO
Farmasian tiedekunta, farmakologian ja lääkehoidon osasto, kliinisen farmasian ryhmä

Tieteellisen tutkimuksen tietosuojailmoitus.