Siirry suoraan sisältöön

Tellervo Edessalon säätiön tapahtumat syöpäpotilaille kesällä 2023

Tellervo Edessalon säätiö järjestää kesällä 2023 monenlaista syöpäpotilaiden kuntoutus- ja virkistystoimintaa Päijänteen Edessalon saaressa.
Säätiö on perustettu vuonna 2011.

Vertaistukitapahtuma levinnyttä syöpää sairastaville naisille  4.-6.8.2023
(Huom. ajankohta on muuttunut alkuperäisestä)

Ohjelmassa on mm. yhteistä puuhastelua. Voit myös vain nauttia luonnon rauhasta ja osallistua yhteiseen ohjelmaan voimiesi ja toiveittesi mukaan. Vertaistesi tapaaminen auttaa sinua huomaamaan, ettet ole sairautesi kanssa yksin. Ohjelmassa on mm. yhteistä puuhastelua (esim. korujen tekemistä, pelaamista), hemmotteluhetkiä, saunomista ja makkaran paistoa. Voit myös vain nauttia luonnon rauhasta ja osallistua yhteiseen ohjelmaan voimiesi ja toiveittesi mukaan. Tapahtumassa ovat mukana vertaistukihenkilö Seija Turkki ja syöpäsairaanhoitaja Heidi Yijälä. Lisätietoja ja ilmoittautuminen  30.5.23 mennessä heidi.yijala@gmail.com tai 040 562 1089 (mieluiten klo 15 jälkeen)

Vertaistukitapahtumat syöpään sairastuneille naisille 2.-4.8
(Huom. vertaistukitapahtuma 4.-6.8.2023 on peruttu)

Tellervo Edessalon säätiö järjestää Edessalon saaressa naisille tarkoitetut vertaistukitapahtumat 2.8-4.8. ja 4.8-6.8.2023. Vertaisten tapaaminen auttaa Sinua huomaamaan, ettet ole sairautesi kanssa yksin. Ryhmät on tarkoitettu syöpäpotilaille, joiden sairastumisesta on alle viisi vuotta. Tapahtumiin otetaan enintään 10 henkilöä. Säätiö vastaa kaikista osallistujien kuluista sisältäen kuljetukset Jämsän keskustasta Edessaloon ja takaisin sekä ylläpidosta. Tapahtuma sisältää mm. vertaistuen esittelyä, luonnosta nauttimista, saunomista, makkaranpaistoa ja hemmotteluhetkiä. Vetäjinä toimii Jämsän paikallisosaston vertaistukihenkilöitä. Lisätietoja tapahtumista ja ilmoittautumiset 30.6.2023 mennessä Vuokolta (0400 521703) ja Heidiltä (040 5621089).

Vahvistu syöpädiagnoosin jälkeen -tapahtumat

7. – 9.6; 9. – 11.6; 26. – 28.7. ja 28. – 30.7. (jatkoryhmä)
https://www.keski-suomensyopayhdistys.fi/ajankohtaista/verkkouutiset/ilmoittaudu-mukaan-vahvistavalle-retkelle-luonnonkauniiseen-paijanteen-saareen-3/

Yleistä Edessalon saaressa toteutettavien tapahtumien järjestelyistä:

  • Edessalon tila on  Päijänteellä Edessalon saaressa sijaitseva 1800-luvulta peräisin oleva päärakennus pihapiireineen. Saareen on noin 20 minuutin venematka.
  • Edessaloon on rakennettu viihtyisiä, maanläheisiä kahden hengen yöpymistiloja niin päärakennukseen kuin piha-aittaankin. Päärakennuksesta löytyvät myös yhteiset wc-, peseytymis- ja saunatilat.
  • Edessalon maasto on  hieman vaikeakulkuista. Se nousee kuin luontopolku rannasta ylös päärakennukselle. Osa makuutiloista on yläkerrassa, joten tämä asettaa hieman haasteita liikkumiseen. Kohteessa pystyy käyttämään kävelysauvoja, mutta ei esim. rollaattoria tai pyörätuolia.
  • Osallistujat matkaavat yhteiskuljetuksella Jämsän keskustasta veneen lähtöpaikkaan, venematkan saareen ja takaisin sekä paluumatkan lähtöpaikkaan.
  • Sinun tehtäväksesi jää saapua yhteiseen kokoontumispaikkaan Jämsän keskustaan sovittuun ajankohtaan mennessä. Ryhmän lähtö tapahtuu lähtöpäivänä Jämsän keskustasta n. kello 16.30 ja paluu paluupäivänä on Jämsään noin kello 18.30.
  • Tapahtuman aikana saat aamupalan, lounaan, päiväkahvin, illallisen ja iltapalan ohjelman mukaisesti. Majoittautuminen tapahtuu jaetuissa kahden hengen makuutiloissa. Järjestäjä ei pysty tarjoamaan yhden hengen makuutiloja osallistujaryhmän ollessa täysi eikä osallistuja voi varata itselleen yhden hengen makuutilaa käyttöönsä. Huomioithan, että sinua ei osallistujana ole vakuutettu tapahtuman aikana järjestäjän toimesta.